Categorieën
Klantverhalen

Landré

Bij Landré wordt data vertaald naar KPI’s

Landré is een verkoop- en servicegerichte organisatie gespecialiseerd in CNC productie-technologieën voor de maakindustrie. De expertise van Landré is om klanten te helpen met een hoge productkwaliteit en de continuïteit van de productie. Landré levert daarmee een essentiële bijdrage aan de versterking van de concurrentiepositie van de Nederlandse en Belgische maakindustrie. Wij spraken met Floris Stam, product manager bij Landré, over de transitie naar een data gedreven organisatie.

Top zoek naar het monitoren van KPI’s

Floris vertelt over de zoektocht naar een oplossing die Landré ondersteunt in de aansturing van collega’s en het analyseren van belangrijke data. “Wij waren op zoek naar een software oplossing die ons zou helpen bij het monitoren van data en KPI’s. We hebben eerder wel eens met dashboards gewerkt, maar niet met een Business Intelligence oplossing zoals Microsoft Power BI. Met deze BI tool kunnen wij onze onderneming realtime aansturen op actuele data, die het verschil met de concurrentie kan maken.” De transitie naar een data gedreven organisatie zit nu in de eerste fase en medewerkers van Landré raken steeds meer gewend aan het werken via dashboards. Mooi om te horen is dat Floris hierover vertelt: “Ik krijg op dit moment zelfs vragen van mijn collega’s wanneer we nieuwe KPI’s inzichtelijk hebben, zodat steeds meer belangrijke data terug te vinden is in onze dashboards. Het effect van BI en de meerwaarde die nu ontdekt wordt door mijn collega’s is goed om te zien!”

BI consultant als sleutelfiguur

Onze BI consultant heeft voor het project bij Landré een belangrijke sleutelpositie. Dankzij een BI analyse wordt het startpunt bepaald, de korte termijn wensen en behoeften inzichtelijk gemaakt en gezamenlijk een aanpak geformuleerd. Floris is blij met de samenwerking met Richard en ziet in hem dan ook een sleutelrol voor het succes binnen Landré: “Ik merkte al snel dat het zelfstandig bouwen van dashboards in Power BI een brug te ver voor ons was. Door de korte lijntjes met de consultant en zijn kennis hebben we gekeken waar voor ons de meerwaarde in Business Intelligence ligt en hoe onze collega’s de juiste KPI’s kunnen gebruiken binnen de dashboards.” Floris benadrukt de toegevoegde waarde van deze samenwerking: “Ik ben er van overtuigd dat je als organisatie niet zelf iemand moet inhuren voor het bouwen van dashboards”. 

Juiste data-analyse met Power BI

Floris vertelt over de zoektocht naar een oplossing die Landré ondersteunt in een data gedreven aanpak die tevens de correctheid van data waarborgt. “Wij waren op zoek naar een oplossing die direct aansloot op onze huidige ERP software van AccountView. Daarnaast was het van belang dat onze collega’s niet meer zelf in Excel sheets aan de gang hoeven voor het genereren en opslaan van data. Voorheen hadden wij bijvoorbeeld één collega die alle formules binnen Excel kende, maar hierdoor komt de correctheid van je data in gevaar.  Bovendien is de veiligheid van gegevens super actueel met de huidige AVG regels en doordat je dus onderliggende data kan afsluiten is dit probleem direct afgevangen”.
Voor Landré is de samenwerking met Orange Insights de juiste gebleken, juist door te starten met een analyse en niet direct met een dashboard.

Het geeft inzicht in het vertrekpunt, zorgt voor een logische benadering en tijdspad, én niet onbelangrijk: voor betrokkenheid vanuit de organisatie en medewerkers.